Ryhmäohjaajan koulutus vapaaehtoisille

  • Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä maahanmuuttajien parissa?
  • Haluatko tutustua uusiin ihmisiin?
  • Oletko valmis keskustelemaan tärkeistä aiheista?

    ’Puhutaan kotoutumisesta’

Ryhmäohjaajan koulutus vapaaehtoisille

Väestöliitto on kehittänyt Puhutaan kotoutumisesta -toimintamallin maahanmuuttajien kotoutumisen tueksi. Mallin avulla ryhmän osallistujat saavat tietoa mm. tasa-arvosta, lähisuhteista ja kotoutumisesta ja voivat keskustella ryhmässä muun muassa siitä, miten lasten ja nuorten kasvua ja koulunkäyntiä voi tukea suomalaisessa yhteiskunnassa. Osallistujat saavat koulutuksesta todistuksen.

 

Paikka: Kokoustila Sorina, Siltakatu 20 B, 80100 JOENSUU

HUOM: MUUTTUNUT AIKATAULU

Aika: 19.–20.5.2017 (pe 19.5. klo 16–19:30, la 20.5. klo 9:30–15:30)

 

PUHUTAAN KOTOUTUMISESTA – Ryhmäohjaajakoulutus ammattilaisille ja vapaaehtoisille

Jos haluat edistää maahanmuuttajaperheiden kotoutumista ja osallisuutta ja vahvistaa omaa ymmärrystäsi maahan muuttaneen erityistarpeista liittyen kotoutumiseen, lastenkasvatukseen ja perheen hyvinvointiin, tule mukaan. Jos haluat vahvistaa yhdistyksesi toimintaa uusilla toimintatavoilla, se on vielä suurempi syy osallistua!

Väestöliitto on kehittänyt Puhutaan kotoutumisesta -toimintamallin maahanmuuttajien kotoutumisen tueksi. Toimintamalli on kehitetty ohjaajien tueksi. Ryhmäohjaajakoulutus alkaa kahdella lähiopetuspäivällä. Tämän jälkeen osallistujat pitävät 4 – 6 tapaamista omille ryhmilleen (ryhmät etsitään yhdessä koulutuksen paikalliskoordinaattorin kanssa) noin kolmen kuukauden aikana. Koulutuksen lopussa on yksi lähiopetuspäivä, jonka ajankohta sovitaan kouluttautujien kanssa. Koulutus antaa valmiuksia mallin mukaisen toiminnan organisoimiseen ja ryhmän ohjaamiseen. Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutuksen lisäksi saat ryhmänohjaajan oppaan.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

Henna Middeke, henna.middeke@jomoni.fi, 044 757 7682

Ryhmäohjaajan koulutus vapaaehtoisille